Teenagecoaching

På kurset får du inspiration til at styrke unge i at have et teenageliv med mere mod, livsglæde og selvværd. Et teenageliv, hvor den unge er bedre rustet til at tackle udfordringer, bryde vaner og forandre uhensigtsmæssige og begrænsende tanker til mere styrkende tanker og handlinger. Du bliver også motiveret til at bevare din egen tændte ildsjæl.

Du får værktøjer, coachingmetoder og øvelser, som kan være med til at fremme selvværdet hos unge på en ikke-belærende måde. Coaching til unge er en samtaleform, der skaber resultater hos de unge, fordi de bruger deres egen bevidsthed og lærer at reflektere mere ved at blive udfordret til at tænke selv. Der er desuden fokus på, hvordan du kan styrke den unges udvikling fra at sidde fast til at tage ansvar for at træffe sundere og stærkere valg for sig selv.

Vi tager udgangspunkt i real life-cases med aktuelle børne- og ungdomsproblemer, og vi arbejder ud fra et erfaringsbaseret syn på mennesket, hvor du inddrager dig selv i mødet med andre. Du lærer, hvordan du kan fremme unges selvværd og træne deres selvtillid – og i øvrigt også din egen.

Metoderne hentes blandt andet fra den narrative og den kognitive verden, den oplevelsesorienterede tilgang (Walther Kempler) samt den positive psykologi.

Efter kurset får du adgang til en onlinemappe med alle øvelser og værktøjer til download og brug i dit videre arbejde med de unge.

Formål

At du får en grundlæggende introduktion til coachingmetoder og -redskaber, så du kan hjælpe unge med at skabe positive forandringer i deres liv.

Udbytte 

 • Du får kendskab til assertiv kommunikation, aktiv lytning, samt hvordan du skaber en autentisk og tillidsfuld kontakt til børn og unge.
 • Du får indsigt i narrative udviklingsprocesser, som kan bruges til at styrke den unges udvikling fra at sidde fast til at tage ansvar for at træffe sundere valg for sig selv.
 • Du får kendskab til coachingøvelser til unge ud fra den kognitive, systemiske og narrative tilgang.
 • Du lærer, hvordan du styrker unge i at cope og rumme livet, som det er; bl.a. via meditation og vejrtrækningsøvelser.
 • Du får værktøjer til at motivere indadvendte, tavse unge til at åbne sig, så du kan få lov at støtte og coache dem.

Målgruppe

Kurset henvender sig til undervisere, vejledere, pædagoger, lærere, mentorer og andre, der arbejder med unge eller brænder for at gøre det, og som vil lære at bruge den coachende samtale.

Tidligere deltagere udtaler

“Jeg kan bruge øvelserne med mine elever, og det har styrket min selvtillid til mig selv som underviser og coach. Jeg er inspireret og bedre tunet til mit arbejde. En masse gode værktøjer og inspiration samt et inspirerende møde med mange skønne mennesker i samme branche”. Sigrid Rich, efterskolelærer.

Ildsjælecoach-uddannelse 

Der tilbydes en uddannelse på tre moduler som overbygning til grundkurset.

Læs om uddannelsen • Share Buttons • Underviser


  Pia Beck er indehaver af Hverdagens Helte, hvor hun er familieterapeut, teenage- og familiecoach. Hun underviser endvidere på selvværdsforløbet Teenpower, som er afholdt for grupper af unge de sidste 9 år. Pia holder desuden foredrag for unge, forældre og fagpersoner.

  Pia er yogalærer og mindfulnesstræner og har meget erfaring med stressreduktion i arbejdet med børn og unge. Hun inddrager blandt andet åndedrætstræning og meditationer i hendes kurser og uddannelser.

  Tilmelding

  Ja tak - jeg/vi ønsker at deltage.