Rasmus Willig: Hvad skal vi svare?

Hvordan bevæger vi os fra en velfærds- over en konkurrencestat til en bæredygtig stat?

Tiden er ved at løbe ud, når det drejer sig om klima- og biodiversitetskrisen, og vores børn og unge spørger os: “Hvorfor gør I ikke noget? I vidste det jo godt, så hvorfor fortsætte i en ødelæggende konkurrencestatstænkning?”

Foredraget tager udgangspunkt i bogen “Hvad skal vi svare?”, som Rasmus Willig har skrevet sammen med den norske professor Arne Johan Vetlesen. Den beskriver, hvordan vi er blevet fanget i en fuglekøje. Fuglekøjer var en jagtteknologi, der blev forbudt for mange år siden, men som i dag kan bruges som et billede på, hvordan vi er blevet fanget i konkurrencestaten.

Analysen viser, at der er en klar sammenhæng mellem de mange, som bliver udbrændt i en mere stresset konkurrence, og at vi forbruger de sidste fossile brændstoffer.

Fagforeninger og arbejdsgivere står over for en ny opgave, men hvordan skal de løse den?  • Share Buttons  • Foredragsholder


    Rasmus Willig er Ph.d. og lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhvervsøkonomi på Roskilde Universitet, og han har tidligere været formand for Dansk Sociologforening. Han er en af arkitekterne bag Politikens kritiker- og debattørskole, og han skriver i dag fast for Kristeligt Dagblad og Dagbladet Information.

    Rasmus har skrevet en række bøger; “Til forsvar for kritikken”, “Umyndiggørelse”, “Kritikkens U-vending” og “Afvæbnet kritik”. Hans seneste bog “Hvad skal vi svare?”, som foredraget er baseret, udkom i oktober 2017.

    Tilmelding

    Ja tak - jeg/vi ønsker at deltage.