Powerwriting

– aflevér så dine skriveopgaver (med glæde)!

Når du bliver grebet af noget, der fuldstændig opsluger dig – et skriveprojekt, en løbetur eller din undervisning – er du i flowtilstanden. I denne tilstand aktiveres hele din hjerne, og din indlærings- og produktionsevne er optimal.

Men hvordan tilrettelægger du egentlig en skriveopgave, så dine elever/studerende bliver så engagerede, at de arbejder i flowtilstanden det meste af tiden? Hvilke særlige skriveteknikker kan du bruge til at understøtte deres arbejdsproces med teksterne, så de skriver mere, bedre og med langt større glæde? Og så de fremover forbinder skriveopgaver med noget lystfyldt?

På skrivekurset ’Powerwriting – aflevér så dine skriveopgaver (med glæde)!’ lærer du, hvordan du skaber de bedste rammer og forudsætninger for at bringe dine elever/studerende i en produktiv, flydende og glædesfyldt proces med deres skriveopgaver. Dine elevers/studerendes effektivitet hænger sammen med deres almindelige, danskfaglige skrivekompetencer, men også med deres kendskab til og brug af særlige skriveteknikker, der understøtter legen og glæden ved at lære og opdage noget nyt, mens de skriver.

Endelig spiller elevernes/de studerendes evne til at fordybe sig og opnå kontrol over indholdet af deres bevidsthed også afgørende ind; altså deres generelle måde at tænke på deres skrivearbejde på!

Formål

At kvalificere dig til at optimere dine elevers/studerendes skriveproces og tekstarbejde. Dette med afsæt i bl.a. viden om hjernen, flowteori og anerkendte skrivemetoder (fx nonstopskrivning, fri genererende skrivning, persona, skrevne dialoger, cut up-teknik, teamskrivning samt Robert Boice og Peter Elbows skrivesystemer).

Udbytte

Kurset giver dig øvelser og konkrete værktøjer til at styrke dine elevers/studerendes evne til at løse skriveopgaver af enhver art, således at de:

 • bliver mindre tilbøjelige til at udsætte skriveopgaver
 • bliver mindre stressede og sparer tid
 • får en jævn og produktiv skriveproces
 • undgår skriveblokering
 • udvikler et mere naturligt, personligt og flydende sprog
 • får friske tanker og ideer
 • bliver mere tolerante i forhold til at skrive dårligt – så de vover mere.

Kurset er en vekselvirkning mellem oplæg, øvelser og refleksion i plenum og små grupper. Fokus ligger udelukkende på skriveprocessen og ikke på gode råd vedrørende sprog og form.

Bogen ’Flowskrivning’, som er skrevet af underviseren Bo Skjoldborg, udleveres på kurset.

Du er velkommen til at medbringe en bærbar computer, men det er ingen forudsætning for at deltage.

Målgruppe

Kurset henvender sig til undervisere i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og på universiteterne. • Share Buttons

  Share on FacebookShare on LinkedIn


 • Underviser


  Bo Skjoldborg er forfatter, tekstforfatter, cand.phil. i dansk og indehaver af kommunikationsvirksomheden Powerwriting.dk, der løser skrive- og undervisningsopgaver for en række større danske organisationer og efteruddannelsesinstitutioner. I de senere år har han specialiseret sig i skriveprocesser, hvilket har tilltrukket mere end 4000 professionelle skrivere fra undervisere, forskere og forfattere til filmfolk, journalister, tekstforfattere, studerende og andre, der skal skrive meget i forbindelse med deres arbejde.

  Bo har udgivet bøgerne “Flowskrivning – vejen til flydende skriveprocesser” og “Skriv så de reagerer – på jobbet og i det hele taget”.  

  Tilmelding

  Ja tak - jeg/vi ønsker at deltage.