Vurdering

På konferencen vil vi sætte særligt fokus på de unges hjerner. Hvad er det særlige ved teenagehjernen? Hvordan fungerer den? “Når den fungerer …” vil nogle måske sarkastisk indskyde. Og hvad med de meget omtalte kønsforskelle? Er der hold i, at der er meget stor forskel på drenge og pigers hjerner. Eller er det mere nuanceret end som så?

De fleste unge i dagens Danmark er i gang med en uddannelse og modtager en eller anden form for undervisning. Hvordan tilrettelægges den, så den passer til de unges hjerner, og så læringen bliver effektiv? Ja, måske kan læring ligefrem blive en nydelse?

Endelig vil der blive sat fokus på den mest aktuelle viden inden for ungdomspsykiatrien. Tidligere forstod man primært angst, depression og andre psykiske vanskeligheder som et resultat af ydre påvirkninger. I dag ved man, at medfødte sårbarheder i hjernen er et lige så væsentligt element. Det gælder fx ved en lidelse som ADHD.

 

GerlachChristian Gerlach (dr. psyk, ph.d., cand.psych.) forsker i organisering af viden i hjernen baseret på såvel patientstudier som billeddannende studier af raske personer. Han har tidligere været ansat ved Neurobiologisk Forskningsenhed på Rigshospitalet, Learning Lab Denmark og ved DPU, Århus Universitet. I dag arbejder han som lektor ved Institut for Psykologi, Syddansk Universitet.

Præsentation findes her

Hans Henrik Knoop profilbilledeHans Henrik Knoop er lektor ved Institut for læring, DPU, Aarhus Universitet. Han er formand for Eurpopean Network for positive Psychology og redaktør af tidsskriftet “Kognition og pædagogik”. Forfatter og medforfatter til en lang række bøger fx. Positiv psykologi – positiv pædagogik”, Dansk Psykologisk forlag, 2008.

Præsentation findes her

Jakob Ørnberg_RedJakob Ørnberg er børne- & ungdomspsykiater og psykoterapeut ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Regionscenter, Risskov. Han superviserer både i faglige og terapeutiske sammenhænge og holder ofte foredrag om psykisk sårbare unge.

Præsentation findes her

Læs mere om konferencen her  • Share Buttons